fbpx

Užívám si aromaterapii

Předvánoční čas je náročné období, zejména letos, kdy jsme čekali, že to bude lepší než vloni. Já si toto období zpříjemňuju aromaterapií a hned je mi lépe. Díky vůním se můžu buď zklidnit, k tomu slouží hlavně levandule a cedr, nebo nabudit pomocí bergamotu či citronu. Experimentování se meze nekladou. Vůně jdou různě kombinovat. Vánoční náladu navodí například spojení cedru a citronu nebo pomeranče. K dispozici je hned 8 vůní ve 100% přírodní kvalitě.

K provonění místnosti lze použít difuzér, který vytvoří studenou mlhu, nebo odpařovač, který zahřívá vodu s kapkami esenciálního oleje. Rozdíl je v tom, že při zahřívání a při tvorbě studené mlhy se odpařují jiné látky a v jiném množství. Opět je dobré si vyzkoušet, co komu vyhovuje více.

Aromaterapii si užívám i ve sprše, kde mám na výběr buď relaxaci s vůní levandule, nebo nabuzení tvořivosti s vůní bergamotu a dalších přidaných esenciálních olejů.

Skvělé jsou i svíčky. Já opět volila levanduli. Tato svíčka má opravdu kouzelnou vůni.

Další využití těchto olejů je při masážích. Stačí pár kapek do masážního oleje a hned si vytvoříte masáž s léčivými a regeneračními účinky.

A co mě láká do budoucna? Určitě je to tělový krém s bambusovým máslem. Na výběr je zase z několika vůní. Jak se znám, zvolím levanduli. Ta je i ve spreji, který se dá nastříkat před spaním na polštář pro rychlejší navození spánku a pro zklidnění. Tento sprej si určitě také časem pořídím.

Jaké vůni dáváte přednost vy? Je to energizující citron, pomeranč pro dobrou náladu, citrusový bergamot podporující tvořivost, nebo snad osvěžující máta, zklidňující levandule a cedr nebo tymián? Jednotlivé vůně podporují dokonce i léčbu nemocí. Např. Při zánětu průdušek, při horečce nebo chřipce si správnou kombinací a množstvím kapek můžete inhalací výrazně ulevit.

Chcete vědět více? Napište mi.